Ce poate oferi Praidul,
cel mai important localitatea a Ținutului Sării!

Praidul este localitatea centrală al bazinului Transilvaniei fiind situat între localităţile Sovata și Corund. Accesul cu autoturismul se poate realiza din trei direcții: pe drumul naţional 13A dinspre Târgu-Mureş, Târnăveni și Sighişoara; accesul dinspre Odorheiu-Secuiesc, cu trecere prin Corund, se realizează, de asemenea, tot drumul naţional 13A; iar de la Gheorgheni, cu trecere prin Bucin şi valea Târnavei Mici, se realizează pe drumul naţional 13B. La Praid se regăseşte terminalul liniei de cale ferată, care, la Blaj, se leagă de linia ferată principală Oradea-București.
La momentul sosirii noastre în localitate, suntem deja fermecaţi de splendoarea naturii înconjurătoare și de porțile tipice secuiești.
Populaţia comunei Praid, împreună cu toate satele aparţinătoare, se ridică la puţin peste 7.000 de suflete. Locuitorii sunt mândrii de tradițiile lor, de portul lor popular și de porțile secuiești vechi de sute de ani, reprezentând o moştenire culturală. Comuna organizează des evenimente culturale și gastronomice, iar Ocna de Sus găzduiește anual, în cea de-a treia săptămână a lunii iulie, tabăra de dans şi muzică populară secuiască.

Atracţii turistice din Praid şi împrejurimi

Cazare din Praid,
cel mai important localitatea a Ținutului Sării!

Canionul de sare, minele de sare și băile sărate nu sunt cunoscute numai din cauza efectului lor terapeutic, ci oferă și o atracție turistică deosebită, localitatea fiind vizitată de sute de mii de oameni în fiecare an.
Pe pagina noastră găsiţi toate informaţii despre locurile de cazare în zona Praid, aici gasesti hoteluri, pensiuni, vile, apartamente si alte unitati de cazare care sunt clasificactă!

Cazari Cristale